Način pripreme
Za početak se pomešaju suvi sastojci - brašno, prašak za pecivo, soda, vanila, cimet i sitno mleveni orasi.
Posebno se umute 4 jaja sa 1 šoljom šećera i 1 šoljom ulja.
Pažljivo se dodaju u suve sastojke i pažljivo se mešaju.
U sve ovo se stavljaju i sitno izrendane šargarepe.
Gotova smesa se peče na 180 stepeni, otprilike 30 minuta.
Nakon hlađenja kora za tortu se seče na dva dela. Pošto ja nisam posebno dobra u sečenju kore nakon pečenja, donela sam odluku da smesu podelim na dva dela i da ispečem dve posebne kore.
Sporije bude, ali tako sam barem sigurna da će domaće kore biti cele i dobro oblikovane, a ne izlomljene.
Dok se kore peku i hlade, umuti se krem za tortu.
Na kraju se pristupa sastavljanju torte od šargarepe. Polovina krema se stavlja između dve kore, a ostalom količinom se torta premaže odozgo i sa strane.
Gotova torta od šargarepe sa kremom od pavlake se ukrašava po želji!