Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Torta sa kremom od čokolade i pavlake i jagodama

Torta sa kremom od čokolade i pavlake i jagodama

Torta sa kremom od čokolade i pavlake i jagodama
Fotografije: Potrebitel#178471
1 / 2
30/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Brza, jednostavna i ukusna torta sa mekanim, zasićenim i dobro balansiranim ukusom. Napravljena da bude pojedena"

Potrebni sastojci

  • kore - 3 komada, gotove, sa kakao
  • za krem
  • pavlaka - 400 g, tečna, slatka
  • čokolada - 400 g, tečna
  • za prelivanje kora
  • kafa - iz aparata, srednje duga
  • sveže mleko - 1/4šolje
  • bejlis - 1 čep
  • za dekoraciju i nadev
  • jagode - 500 g, sveže
  • lešnici - sirovi, po želji
  • kokosovo brašno - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu krema - u posudi umutimo tečnu pavlaku na mekan sneg, nakon toga dodajemo i tečnu čokoladu. Smesu mešamo spatulom ili kašikom.

U čaši pomešamo kafu sa mlekom i bejlisom, njima ćemo preliti kore.

Na poslužavnik stavljamo prvu koru, malo je natopimo smesom od kafe, koristeći kašiku, natopimo koru i sa strane.

Nakon toga stavljamo od smese sa čokoladom i pavlakom i lepo rasporedimo. Odozgo poređamo zbijeno jagode, isečene na krugove. Posipamo kokosovim brašnom i dodajemo iseckane lešnike odokativno.

Uzimamo drugu koru, takođe natopimo i ponovo stavljamo krem od čokolade i pavlake. Odozgo stavljamo i treću koru. Prelivamo. Pokrivamo kremom i namažemo celu tortu preostalim delom. Odozgo ukrasimo ponovo isečenim jagodama, lešnicima i kokosovim brašnom.

Ostavljamo da odstoji 2-3 sata u frižideru i nakon toga serviramo.

Preporuka: Dobro je da ima više voća pošto tako bude laganija, sveža i sočna. Ako vam ostane krema, nemojte se plašiti. Rasporedite ga u čape i dodajte sastojke po ukusu - jagode, piškote itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: