Način pripreme
Speltino brašno se sipa u posudu u kojoj će se mešati smesa.
Dodaje se šećer i so.
Veoma dobro se izmeša.
Limun za palačinke se veoma dobro opere i kora se izrenda na fini deo rendea, nakon čega se dodaje u brašno.
Jaja se mute u drugoj posudi u penu. Dodaje se mleko u jaja.
Jaja sa mlekom se dodaju u brašno u tankom mlazu uz dugotrajno mešanje dok se ne dobije homogena smesa za domaće palačinke, koja je bez grudvica.
Tiganj za palačinke se zagreva dok ne bude spreman za prženje.
Dodaje se jedna kašičica maslaca.
Nakon što se maslac istopi, sipa se jedna kutlača smese u tiganj i pažljivo se raspoređuje po celom tiganju.
Kada se palačinke ispeku tako da budu svetlo smeđe, okreću se na drugu stranu da se isprže.
Pre svake palačinke se dodaje jedna kašičica maslaca u tiganj.
Speltine palačinke se premazuju medom dok su tople i uvijaju se u rolat.
Pojedite palačinke od spelte Vini Pua dok su još tople!