Način pripreme
Med se sipa u šerpu i zagreje se dok se ne istopi, nakon čega se skida sa ringle.
Sipa se u posudu u kojoj će se mešati.
Dodaje se smeđi šećer i veoma dobro se izmeša.
Jaja se izmešaju sa tečnom pavlakom u posebnoj posudi i dodaju se u med.
U brašno se dodaje đumbir, cimet i amonijačna soda.
Brašno se dodaje u smesu uz neprestano mešanje drvenom kašikom.
Smesa se veoma dobro meša, dok se ne dobije homogena smesa.
Tepsija u kojoj će se peći se podmazuje maslacem.
Smesa za čokoladni kolač se sipa u tepsiju.
Peče se 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C, nakon čega se vadi iz rerne, ostavlja se da se ohladi i seče se na komade.
U šerpu sa nelepećim premazom se stavlja maslac i čokoladna kuvertira.
Topi se uz neprestano mešanje, nakon čega se kolačići zalivaju glazurom i posipaju se filiranimbademima.
Neka vam je ukusno sa mojim Vini puovim medenim kolačićima od spelte.