Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Takos»Veganski takos sa pasuljem

Veganski takos sa pasuljem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Veganski takos sa pasuljem
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
8
"Čak i da niste vegani, ipak ćete se zaljubiti u ove takose sa crnim pasuljem"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica, mala
  • so
  • kumin
  • korijander
  • biber
  • dimljena aleva paprika
  • crni pasulj - 1 konzerva
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz pire - 2 kašike
  • takosi - 8 komada, ili male tortilje
  • ajsberg - nekoliko listova
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckan luk se zaprži u zagrejanom ulju.

Dodaju se začini i meša se, pri čemu se zaprži još malo dok ne puste aromu.

Crni pasulj se isecdi i izgnječi - ne sasvim u pire, a jednostavno da ne budu cela zrna.

Dodaje se u luk zajedno sa paradajz pireom i nekoliko kašika vode.

Kuva se još nekoliko minuta, dok se sve ne zgusne, pri čemu se meša s vremena na vreme.

Paradajz se iseče na male kocke, a listovi ajsberga se iseku na sitno.

Tako se takosi pune tako što se prvo stavlja crni pasulj, nakon toga odozgo malo ajsberga i paradajz.

Nek vam je ukusno uz ove vegan takose sa crnim pasuljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: