Način pripreme
U velikoj posudi pomešajte šećer, brašno, so, žumance, koru limuna i maslac iseckan na kockice.
Umesite testo koje se ne lepi i uvijte ih providnom folijom - stavite ga u frižider na sat vremena.
Pomešajte žumanca sa šećerom, svežim mlekom i skrobom i stavite ih na ringlu.
Krem aromatizujte vanilom i ostavite ga da se nakon toga ohladi.
Razvijte deo testa u krug i stavite ga u kalup za tart.
Izbockajte dno viljuškom i stavite da se peče otprilike 10 minuta na 180°C.
Pomešajte voće sa šećerom i skrobom.
Sipajte krem u tart i odozgo voće.
Razvijte ostalo testo i isecite po želji različite oblike - poređajte ih sa strane voćnog tarta i namažite ih žumancem.
Stavite ga da se peče na 180°C otprilike 40 minuta.
Izvadite ga i ostavite ga da se ohladi.
Uživajte u ovoj letnjoj piti sa jagodama, malinama i aronijom.
Prijatno!