Način pripreme
Operite i isecite pomorandže na krugove. Stavite ih u šerpu sa šećerom i vodom. Kuvajte dok kora ne omekša.
Pomorandže pasirajte štapnim mikserom, a šećerni sirup ostavite za prelivanje kora voćne torte. U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne pobele.
Dodajte pasiranu pomorandžu sa malim delom sirupa, a preostali sirup ostavite za prelivanje kora. U smesu za testo dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo, kakao i mlevene bademe.
Mutite pažljivo i sipajte u kalup za pečenje. Pecite oko 40-45 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
Za krem u posudi umutite jaja i žumanca viljuškom, dodajte sok od pomorandže i šećer. Dodajte rastopljeni kravlji maslac lagano uz neprestano mešanje u smesu od jaja.
Stavite smesu na paru i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne, oko 20 minuta. Čim se ohladi u smesu dodajte i umućenu pavlaku.
Pečenu koru za vašu tortu isecite na 3 dela. Na poslužavnik ili odgovarajući tanji stavite jednu koru, prelijte i namažite kremom.
Pažljivo stavite i drugu koru, prelijte i ponovo krem. Poklopite trećom korom i prelijte malo.
Odozgo namažite tortu kremom i ostavite deo krema da se sliva sa strane po njoj. Odozgo obilno pospite kokosovim brašnom.
Stavite tortu od pomorandže sa kokosom i kakaom u frižider.