Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Torta od pomorandže sa kokosom i kakaom

Torta od pomorandže sa kokosom i kakaom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Torta od pomorandže sa kokosom i kakaom
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Isecite duplo parče ove torte sa pomorandžom, kokosom i kakaom da ne biste posle ustajali da sečete opet. Sigurno će svi hteti dodatno"

Potrebni sastojci

  • pomorandže - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • voda - 150 ml
  • za testo
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 160 g
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kakao - 2 supene kašike
  • bademi - 150 g, mleveni
  • za krem
  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 2 komada
  • pomorandže - 2 koamda, sok
  • šećer - 100 g
  • kravlji maslac - 125 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • kokosovo brašno - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite pomorandže na krugove. Stavite ih u šerpu sa šećerom i vodom. Kuvajte dok kora ne omekša.

Pomorandže pasirajte štapnim mikserom, a šećerni sirup ostavite za prelivanje kora voćne torte. U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne pobele.

Dodajte pasiranu pomorandžu sa malim delom sirupa, a preostali sirup ostavite za prelivanje kora. U smesu za testo dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo, kakao i mlevene bademe.

Mutite pažljivo i sipajte u kalup za pečenje. Pecite oko 40-45 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni.

Za krem u posudi umutite jaja i žumanca viljuškom, dodajte sok od pomorandže i šećer. Dodajte rastopljeni kravlji maslac lagano uz neprestano mešanje u smesu od jaja.

Stavite smesu na paru i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne, oko 20 minuta. Čim se ohladi u smesu dodajte i umućenu pavlaku.

Pečenu koru za vašu tortu isecite na 3 dela. Na poslužavnik ili odgovarajući tanji stavite jednu koru, prelijte i namažite kremom.

Pažljivo stavite i drugu koru, prelijte i ponovo krem. Poklopite trećom korom i prelijte malo.

Odozgo namažite tortu kremom i ostavite deo krema da se sliva sa strane po njoj. Odozgo obilno pospite kokosovim brašnom.

Stavite tortu od pomorandže sa kokosom i kakaom u frižider.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: