Način pripreme
Za ovu tortu od šargarepe sa kokosom, rendana šargarepa se dinsta u kokosovom ulju 15 minuta na laganoj vatri.
Dodajte kombinovani začin i šećer i dobro promešajte.
Sklonite smesu sa šporeta, dodajte kokosove strugotine, mleko i orahe.
Ako je smesa retka, može se dodati i zdrobljeni keks bez šećera.
Deo smese se ostavi na stranu da se koristi kao ukras pre serviranja.
Za tortu od šargarepe koristimo pleh sa pokretnim dnom /na primer prečnika 14 cm/ i stavimo u frižider na 2 sata.
Priprema dekoracije:
Odvojena mešavina šargarepe i kokosovih strugotina pomešana je sa istopljenim kakao puterom.
Stavite u silikonski kalup za bombone i stavite u frižider.
Gotova torta od šargarepe je ukrašena kokosovim strugotinama, bombonima od šargarepe i borovnicama.
*Mešani začin sadrži cimet, kardamon, anis, muskatni oraščić.