Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa kakaom i rumom

Keks torta sa kakaom i rumom

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Keks torta sa kakaom i rumom
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
15
"Iskreno, možemo da radimo kao kvalifikovani degustaori torti, čak ćemo početi i od ove"

Potrebni sastojci

  • keks - 560 g, običan
  • šećer u prahu - 250 g
  • maslac - 300 g
  • kakao - 50 g, u prahu
  • sveže mleko - 150 ml
  • orasi - 250 g
  • rum - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi se nalomi keks na male parčiće.

Na slaboj vatri se istopi maslac. Nakon što se istopio, dodaje mu se šećer, rum i kakao. Meša se neprekidno dok se ne dobije gladak krem.

Nalomljeni keksi se posipaju mlekom i meša se.

Nakon toga se u keks dodaje krem od maslaca i orasi na krupno isečeni.

Meša se i smesa se sipa u kalup za tortu.

Torta ostaje nekoliko sati u frižideru.

Odozgo može da se ukrasi prema sopstvenom ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: