Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Lagano pečena svinjska kolenica sa koricom

Lagano pečena svinjska kolenica sa koricom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Lagano pečena svinjska kolenica sa koricom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
3
"Oh, ta kolenica, kako da je ne jedeš.."

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad
  • ulje - 2 kašike
  • univerzalni začin - 1 kašičica (za svinjetinu)
  • beli luk - 2 čena
  • pivo - 200 ml
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite kolenicu i osušite je veoma dobro. Natrljajte je solju i napravite proreze oštrim nožem.

Isecite beli luk i stavite u svaki prorez. Pospite alevom paprikom i univerzalnim začinom.

Pokrijte i ostavite kolenicu da se marinira što je moguće duže. Nakn toga je prebacite u posudu za pečenje.

Sa strane sipajte pivo i pokrijte aluminijumskom folijom.

Zagrejte rernu na 160 stepeni i pecite svinjetinu oko 3 sata. Na kraju sklonite foliju u povećajte stepene na 200, pecite dok ne dobijete ukusnu koricu.

Lagano pečena svinjska kolenica sa koricom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: