Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Pečena svinjska kolenica sa penušavim vinom

Pečena svinjska kolenica sa penušavim vinom

ZoriZori
Guru
7292375k214
Pečena svinjska kolenica sa penušavim vinom
Fotografije: Zori
1 / 14
18/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
4
"Penušavo vino će dati svinjskoj kolenici jedan još bolji ukus i aromu. Nek vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1, 5 kg, sa kostima
  • beli luk - 7 - 8 čenova (za špikovanje mesa)
  • za marinadu
  • dimljena aleva paprika - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • majčina dušica - 2 kašike, sušena
  • ulje - 4 kašike
  • senf - 1 kašičica
  • kari - 1/2 kašičice
  • kim - 1/4 kašičice
  • korijander - 1/4 kašičice
  • ruzmarin - 1 kašičica, sitno isečen
  • penušavo vino - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska kolenica sa kosti se opere, probode se oštrim nožem ravnomerno i špikuje se, tako što se u svaki prorez stavlja po pola čena belog luka.

Kolenica se prebacuje u đuvečaru.

Sastojci za marinadu se pomešaju i utrljaju se dobro u meso, sipa se penušavo vino na dno posude pažljivo da se ne isperu začini.

Poklopac đuvečare se poklapa i učvrsti se testom, spremljenim od brašna, malo soli i vode.

Đuvečara se stavlja u donji deo rerne i svinjska kolenica sa penušavim vinom se peče na 150-160 stepeni oko 3 sata.

Pečena svinjetina se servira garnirana sa sezonkom salatom po izboru.

Kad se odvojio sos od pečenja mnogo je ukusno, možete da ga zgusnete u posudi sa kašikom kukuruznog skroba kratko na ringli i da ga servirate uz ispečeno meso.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: