Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Suši»Suši Krispi Rol

Suši Krispi Rol

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
1627897848
Suši Krispi Rol
Fotografije: Evgenia
1 / 3
29/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
75 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
2
"Svaki dan i za ručak i za večeru možemo da jedemo ukusan suši Krispi Rol"

Potrebni sastojci

  • nori - 2 komada, kore za suši
  • pirinač - 175 g, za suši, Krina
  • voda - 250 ml
  • losos - 50 g
  • avokado - nekoliko kriški
  • pirinčano sirće - 2 supene kašike
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • krem sir - 100 g, Filadelfija
  • maslac
  • prezle
  • susam
  • so - 1/2 kašičice
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa ispiračnjem pirinča za suši. On treba da prođe kroz mlaz tekuće, mlake vode, otprilike petnaest minuta. Nakon toga treba da se suši sat vremena i stavlja se sa vodom u šerpu sa poklopcem.

Čim tečnost provri, smanjuje se temperatura ringle na najnižu i tako vri dok ne upije vodu. Skida se šerpa sa ringle i ostavlja se pirinač na 20 minuta da se dinsta.

Pirinčano sirće se zagreva sa šećerom i solju. Čim se šećer istopi, skida se sa ringle i ostavlja se da se ohladi.

Pirinač se premešta u plastičnu kutiju i zaliva se marinadom od pirinčanog sirćeta nakon čega se dobro izmeša drvenom špatulom i pokriva se vlažnom kuhinjskom krpom.

Uzima se specijalna podloga za suši. Stavlja se 1/2 lista na nju sa blistavom stranom na dole. Listovi se pokrivaju pirinčem tako što se on raspoređuje mokrim rukama. Posipa se susamom.

Posle se kora okreće tako da pirinač bude odozdo i ređa se na slobodnu stranu koru Filadelfija, kriške avokada i tanki fileti lososa.

Nakon čega se uvija u stegnuti rolat koji se seče na male kriške. Nakon svakog razrera vodom se moči nož. Svaka rolnica se uvalja u hrskave mrve od prezli. Pripremaju se mrve tako što se pomešaju prezle sa maslacem i dobijene mrve se peku u tiganju na papiru za pečenje. Suši krispi rol se poslužuje sa soja sosom.

Neka Vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: