Način pripreme
Prvo operemo pirinač u đevđiru pod mlazom vode. Nakon čega ga kuvamo u multikukeru na programu Rice. Sledi da dodamo pirinčano sirće u njega (prethodno zagrejano u kaseroli, zajedno sa šećerom dok se u potpunosti ne istopi).
Sečemo usoljeni pileći file uzdužno na komade i pohujemo ih tako što prvo umačemo komade filea u umućeno jaje i posle ih uvaljamo u prezle sa crnim biberom dodatim u njih.
Pržimo ih u zagrejanom tiganju sa uljem dok se ne dobije zlatkasta boja.
Uzimamo koru Noru i pokrivamo celu njenu površinu pirinčem (mokrim rukama), posipamo susamom. Okrećemo koru Nori tako da pirinač ostane odozdo (sve ovo pravi na podlozi za uvijanje sušija, pokrivenoj najlon kesicom).
Na strani ka nama počinjemo da ređamo uzdužno red pohovanih pilećih filea, red krem sira i red krastavaca (iseckanih na ivice).
Pomoću podloge uvijamo rolat suši snažno pritiskajući dok uvijamo.
Oštrim nožem sečemo rolat na kolutove. Prilikom svakog razreza močimo nož vodom.
Poslužujemo Uramaki suši sa piletinom sa soja sosom i vasabijem. Neka Vam je slatko!