Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Suši»Urmaki suši

Urmaki suši

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Urmaki suši
Fotografije: Evgenia
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Poslužujemo Uramaki suši sa piletinom sa soja sosom i vasabijem. Neka Vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • kore - 3 komada, za suši, Nori
  • pileći file - 200 g
  • pirinač - 260 g, za suši
  • voda - 380 ml
  • krem sir - 110 g, Filadelfija
  • pirinčano sirće - 3 supene kašike
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • krastavac - pola
  • susam
  • soja sos
  • vasabi
  • Za pohovanje
  • jaja - 1 komad
  • prezle
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operemo pirinač u đevđiru pod mlazom vode. Nakon čega ga kuvamo u multikukeru na programu Rice. Sledi da dodamo pirinčano sirće u njega (prethodno zagrejano u kaseroli, zajedno sa šećerom dok se u potpunosti ne istopi).

Sečemo usoljeni pileći file uzdužno na komade i pohujemo ih tako što prvo umačemo komade filea u umućeno jaje i posle ih uvaljamo u prezle sa crnim biberom dodatim u njih.

Pržimo ih u zagrejanom tiganju sa uljem dok se ne dobije zlatkasta boja.

Uzimamo koru Noru i pokrivamo celu njenu površinu pirinčem (mokrim rukama), posipamo susamom. Okrećemo koru Nori tako da pirinač ostane odozdo (sve ovo pravi na podlozi za uvijanje sušija, pokrivenoj najlon kesicom).

Na strani ka nama počinjemo da ređamo uzdužno red pohovanih pilećih filea, red krem sira i red krastavaca (iseckanih na ivice).

Pomoću podloge uvijamo rolat suši snažno pritiskajući dok uvijamo.

Oštrim nožem sečemo rolat na kolutove. Prilikom svakog razreza močimo nož vodom.

Poslužujemo Uramaki suši sa piletinom sa soja sosom i vasabijem. Neka Vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti