Maki suši

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Pomoćnik kuvara
296984
Maki suši
Fotografije: Sonya Simeonova
1 / 2
24/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Super ideja, sa kojom ćete postati pravi majstor maki sušija i na odličnim žurkama, naravno"

Potrebni sastojci

  • nori kore - 1/2 paketa, isečene na pola po dužini
  • pirinač basmati - 1 šolja /ili pirinač za suši/
  • voda - 1 i1 /2 šolje
  • jabukovo sirće - 2 supene kašike
  • belo vino - 1 supena kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer
  • seljotka - 200 g, marinirana, roze
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač potopite u hladnu vodu i operite nekoliko puta dok se voda ne izbistri i da se jasno vide zrna pirinča.

Vodu, šećer, so i pirinač pomešajte u dubokoj šerpi i stavite u početku na jaku vatru dok ne provri, nakon toga poklopite, smanjite ringlu na pola i kuvjate dok pirinač ne upije celu vodu.

Ostavite sa strane da se lepo ohladi, nakon toga dodajet sirće i vino, mešajte pažljivo viljuškom.

Uzmite odsečenu polovinu nori kora, u kraj od duže strane stavite, vlažnim rukama, od pirinča u tankom sloju po celom lisut, ostavite oko 1 cm od gornjeg kraja bez pirinlča.

Po sredini na sloj pirinča stavite tanak fitilj od ribe i pažljivo uvijte u rolat.

Na isti način uradite i sa preostalim nora korama dok ne potrošite pirinač.

Rolate suši stavite u frižider da se stegnu i oštrim nožem isecite pre serviranja.

Maki suši servirajte sa soja sosom, vasabi sosom i kriškama mariniranog đumbira.

Od ovih sastojaka dobijate oko 56 suši komada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: