Način pripreme
Pečurke potopite u vruću vodu na pola sata, a zatim ih isecite na tanke trake. Kuvajte pirinač za suši oko 25 minuta (da ne bude mnogo mek). U tiganj stavite da proključa šećer, soja sos, vino, a zatim dodajte skuvani pirinač i promešajte. Ostavite da se pirinač ohladi oko pola sata.
Pažljivo otvorite listove nori algi za suši i stavite preko mokre krpe, tako da glatka strana bude nadole. Nanesite tanak sloj pirinča, tako da ostavite prostor od 1 cm od krajeva, pa namažite vasabijem. Preko poređajte škampe, krastavac, pečurke i avokado.
Pažljivo uvijte listove u rolnice. Na isti način napravite suši i sa drugim listom alge. Stavite uvijene rolnice u frižider, da se stegnu na sat vremena, a zatim oštrim nožem svaku rolnicu isecite na 8 jednakih delova.