Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Desert Šumska tajna sa piškotama

Desert Šumska tajna sa piškotama

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Desert Šumska tajna sa piškotama
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
10
"Desert Šumska tajna sa piškotama osvaja na prvi zalogaj. Probajte i uverićete se."

Potrebni sastojci

  • piškote - 1 veliko pakovanje
  • šumsko voće - 300 g
  • krem sir - 200 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šlag krem - 1 kom., od vanile
  • kondenzovano mleko - 100 ml
  • šećer - 100 g
  • želatin - 1 kom.
  • gustin - 2 s.k., plus voda - 5 s.k.
  • šećer u prahu - 2 s.k.
  • II deo
  • puding od vanile - 2 kom.
  • gustin - 2 s.k.
  • šećer - 6 s.k.
  • mleko - 850 ml
  • margarin - 1 kom.
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kompot od kajsija - 400 g
  • glazura
  • slatka pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sok koji se nalazi u kompotu od kajsija iskoristiti za namakanje piškota. Ako vam ne bude dovoljno soka dodajte kupovni sok od kajsije ili breskve. Prvo počinjemo sa pripremom fila od šumskog voća.

Fil od šumskog voća: Kupite zamrznutu mešavinu šumskog voća ili po želji koristite sveže. U mom slučaju ja sam koristila zamrznutu mešavinu šumskog voća. Ostaviti da se odledi na sobnoj temperaturi, procediti od viška vode, pa staviti u blender i dobro izblendati.

U duboku posudu nasuti slatku pavlaku i šlag krem od vanile, šećer i šećer u prahu, pa dobro izmutiti par minuta. U drugoj posudi pomešati kondenzovano mleko i krem sir.

Gustin staviti u šerpu sa navedenom količinom vode i na tobloj ringli promešati, kad se ohladi doati krem siru i kondezovanom mleku. Tako izmešani sir i melko dodati slatkoj pavlaci umućenoj i špatulom izmešati.

Želatin staviti u malo vode da nabubri, pa dodati u fil i dobro izmiksati. Na kraju dodati izblendano šumsko voće i dobro izmiksati. Ostaviti fil ljubičasti sa strane i početi sa pripremom fila od kajsija.

Fil od kajsija: Fil počinjemo tako što izvadimo sve kajsije iz kompota i svaku isečemo na kockice. Puding od vanile i gustin zajedno sa šećerom promešati. Dodati malo mleka iz navedene količine, izmešati, a ostatak mleka staviti da se kuva.

Kad prokuva mleko dodati puding, skinuti sa vatre i izmešati, pa ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti posebno. Slatku pavlaku umutiti posebno. Spojiti slatku pavlaku umućenu sa margarinom umućenim, pa dodati ohlađeni pudnig i sve zajedno dobro izmutiti. Na kraju dodati iseckane kockice kajsije i špatulom izmešati.

Slatku pavlaku posebno umutiti za premazivanje torte.

Slaganje torte: Uzmemo dubok pleh i redamo predhodno natopljene piškote u sok od kajsije u njega. Nakon toga premazujemo prvim filom od šumskoj voća. Sledeće na redu je opet red piškota koje su umočene u sok od kajsije. Premazati sa filom od kajsije, pa opet red piškota. Na kraju premazati umućenom slatkom pavlakom.

Tortu dekorisati po izboru koji želite . Najbolje je ostaviti desert Šumska tajna sa piškotama preko noći da odstoji u frižideru, pa je konzumirati sutradan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: