Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kidana svinjetina sa sosom

Kidana svinjetina sa sosom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Kidana svinjetina sa sosom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
155 min.
Porcije
4
"Ne preterujte, znamo da je ova drpana svinjetina mnogo ukusna. Ipak ćete je spremiti po ovom receptu, već ga imate"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 800 g (bez kostiju)
  • belo vino - 200 ml
  • smeđi šećer - 1, 5 kašika
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • beli luk u prahu
  • sušeni luk
  • barbikju sos - 1 šolja
  • so
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso, pomešamo začine i natrljamo ih dobro u njega.

Uzimamo kesu za pečenje i stavljamo meso u nju, prelivajući ga belim vinom i maslinovim uljem.

Pečemo svinjetinu u prethodno zagrejanoj rerni do 150 stepeni 2-3 sata u posudi za pečenje, dok meso ne postane krhko.

Pred kraj iskidamo meso i dodajemo barbikju sos.

Vraćamo u rernu i zapečemo oko 10 minuta, nakon čega serviramo sa garnirungom od pirinča i povrća po ukusu.

Nek vam je slatko!

Kidana svinjetina sa sosom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: