Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa agar agarom

Čizkejk sa agar agarom

Čizkejk sa agar agarom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Nikada ne možemo da odbijemo komad ovog magičnog čizkejka"

Potrebni sastojci

  • krem sir - 500 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • agar agar - 2 kesice
  • za osnovu
  • keks - 150 g
  • kravlji maslac - 60 g, meki
  • još
  • marmelada - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Od pavlake odvojte 100 ml i rastvorite agar agar.

Stavite keksiće sa kravljim maslacem u kuhinjskog robota. Prebacite ih u presten za tortu sa padajućim dnom. Pritisnite i zagladite ravnomerno kašikom sa svih strana. Ostavite u frižideru.

U kaserolu stavite šećer, krem sir i pavlaku na ringlu. Sačekajte da provri i dodajte rastvoreni agar agar.

Kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Na mom piše da se kuva 2 minute.

Skinite sa ringle i ostavite da se blago ohladi (nekoliko minuta, zato što se odmah steže).

Sipajte na keksiće i ostavite ukusni čizkejk u frižider na jednu noć.

Izvadite, namažite marmeladom i izvadite čizkejk sa agar agarom iz kalupa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: