Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa bundevom

Čizkejk sa bundevom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Čizkejk sa bundevom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
8
"Kada pripremate čizkejk sa kraljicom jesenjeg voća, nema šanse da ne dobijete istinsko kulinarsko remek delo"

Potrebni sastojci

  • Za kore:
  • keks - 150 g
  • šećer - 2 kašike
  • maslac - 100 g
  • Za nadev
  • brašno - 1/4 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • liker - 2 kašike, voćni
  • bundeva - 400 g pire
  • šećer - 1/2 šolje kristal + 1 šolja smeđi
  • krem sir - 600 g
  • jaja - 5 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite kalup sa uklonjivim dnom i prekrijte spoljni deo aluminijumskom folijom tako da nadev ne curi.

U kuhinjskom robotu izmrvite keks, dodajte maslac i šećer i dobro promešajte dok ne dobijete lepe mrvice. Stavite u kalup i dobro poravnajte dok ne dobijete glatku koru jednake debljine. Pecite 10 minuta.

U odgovarajućoj posudi pomešajte brašno, đumbir, cimet, bundevu i liker. Dobro promešajte. U drugoj posudi umutite krem sir i postepeno dodajte dve vrste šećera. Dodajte jaja i mutite dok ne postane glatko.

Na kraju dodajte mešavinu sa bundevom. Promešajte sve dobro. Dobićete retku smesu, koju pažljivo sipajte na ohlađenu koru. Smanjite rernu na 160 stepeni. Stavite kalup u veću tepsiju i u nju nalijte vrelu vodu. Pecite oko 70 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: