Način pripreme
Mikserom mutite jaja sa šećerom dok se ne dobije sipkast krem.
Prosejte brašno sa vanilom i prstohvatom soli, dodajte ga u delovima u smesu od jaja tako što već mešate kašikom.
Stavite papir za pečenje u veliku tepsiju rerne. Veoma blago podmažite uljem i pospite čokoladnim mrvicama. Sipajte smesu i pažljivo izravnajte.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite koru otprilike 8 minuta.
Izvadite i još vruću je okrenite na čistu pamučnu krpu. Lagano skinite papir u uvijte koru u rolat.
Umutite tečnu pavlaku da se dobije čvrst sneg. Razvijte koru (već ohlađenu) i namažite je tečnom čokoladom, a odozgo rasporedite pavlaku. Uvijte u sladak rolat.
Gotov rolat pospite šećerom u prahu i poslužite.
Slatki patišpanj rolat sa čokoladnim mrvicama je gotov.