Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Ukusno zapečeno jelo sa karfiolom i piletinom

Ukusno zapečeno jelo sa karfiolom i piletinom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Ukusno zapečeno jelo sa karfiolom i piletinom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
01/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nova tendencija u kulinarskom okruženju je ovo raskošno zapečeno jelo sa piletinom i karfiolom"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1/2 glavice
  • pileće meso - 400 g, od bataka
  • kisela pavlaka - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • topljeni sir - 100 g
  • mocarela - 100 g, narendana
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • so
  • beli biber
  • kari
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite polovinu glavice karfiola na ružice i blanširajte ih 5 minuta u kipućoj posoljenoj vodi.

Nakon toga ocedite i stavite na dno pravougaone posude za pečenje.

Odvojte od kostiju dva pileća bataka i isecite ih na zalogaje. Ja samo koristila pileću šniclu od bataka.

Zagrejte ulje i maslac i zapržite prevo na sitno isečena dva čena belog luka. Nakon toga stavite meso i takođe ispržite kratko.

Dodajte zaprženo meso u karfiol i promešajte ih.

U posudi umutite jaja sa začinima i solju po ukusu.

Dodajte kiselu pavlaku.

Isecite topljeni sir na sitne parčiće i dodajte i njega. Promešajte dobro.

Ovom smesom prelijte karfiol i meso u na kraju pospite narendanom mocarelom ili kačkavaljem.

Stavite zapečeno jelo da se peče u zagrejanoj rerni 30 minuta, dok se ne stvori ukusna korica.

Ukusno zapečeno jelo sa karfiolom i piletinom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: