Način pripreme
Isecite polovinu glavice karfiola na ružice i blanširajte ih 5 minuta u kipućoj posoljenoj vodi.
Nakon toga ocedite i stavite na dno pravougaone posude za pečenje.
Odvojte od kostiju dva pileća bataka i isecite ih na zalogaje. Ja samo koristila pileću šniclu od bataka.
Zagrejte ulje i maslac i zapržite prevo na sitno isečena dva čena belog luka. Nakon toga stavite meso i takođe ispržite kratko.
Dodajte zaprženo meso u karfiol i promešajte ih.
U posudi umutite jaja sa začinima i solju po ukusu.
Dodajte kiselu pavlaku.
Isecite topljeni sir na sitne parčiće i dodajte i njega. Promešajte dobro.
Ovom smesom prelijte karfiol i meso u na kraju pospite narendanom mocarelom ili kačkavaljem.
Stavite zapečeno jelo da se peče u zagrejanoj rerni 30 minuta, dok se ne stvori ukusna korica.
Ukusno zapečeno jelo sa karfiolom i piletinom je gotovo.