Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Krompir čorba»Krompir čorba sa rezancima i zaprškom

Krompir čorba sa rezancima i zaprškom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Krompir čorba sa rezancima i zaprškom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Nikada ne odbijamo predlog koji uključuje krompir čorbicu za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 - 5 komada
  • paprika - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • rezanca - 1 i 1/2 šaka
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • paradajz - 1 komad
  • jaje - 1 komad
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Usitnite papriku, šargarepu i luk.

Sipajte ih u šerpu, prelijte ih vodom, posolite i dodajte 3 kašike ulja.

Stavite na vatru i kada tečnost provri merite pet minuta. Kada prođe to vreme dodajte oljušten i isečen krompir.

Ubacite u kipuću tečnost jedan ceo paradajz (da se dobro napari). Sipajte rezanca, kada krompir počne da omekšava.

Čim se i rezanca potpuno skuvaju, izvadite paradajz i sklonite mu ljusku. Izgnječite ga i sipajte u krompir čorbu.

Sklonite sa vatre gotovu čorbu i začinite je biberom i isečenim peršunom.

Ohladite kratko i začinite umućenim jajetom sa kiselim mlekom. Podesite pažljivo temperaturu da se ne preseče.

Krompir čorba sa rezancima i zaprškom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: