Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Svinjetine»Svinjska čorba sa rezancima

Svinjska čorba sa rezancima

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Svinjska čorba sa rezancima1 / 2
27/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Svi su opčinjeni pilećim čorbicama, a oni koji se razumeju sipaju drugu porciju i jedu sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g, nemasno
  • ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 3 komada
  • celer - 1/4 glavice
  • paradajz pire - 1 kašika
  • rezanca - 1 lopta
  • peršun - 1 kašika, iseckan
  • čubar - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se iseče na male kocke i dinsta se u šerpi sa uljem u malo vode dok ne omekša. Luk se iseče na sitno, šargarepa, celer i krompir se očiste i iseku se na sitne kocke.

Dodaju se u meso i dinstaju se. Paradajz pire se razmuti sa malo vode i dodaje se u meso i povrće. Doliva se voda i kad povrće omekša stavljaju se rezanca, čubar i so.

Kuvamo još 5-6 minuta. Sklanjamo sa ringle i zapržimo. Zapršku spremamo odvajajući žumanca od jaja i mešamo ih sa kiselim mlekom.

U ovu kašu kutlačom sipamo po malo bujona u čorbu i kad se temperatura izjednači sa temperaturom čorbe zaprška se sipa u šerpu. Posipamo isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: