Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Slatki rolat sa pečenim nadevom od jabuka

Slatki rolat sa pečenim nadevom od jabuka

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Slatki rolat sa pečenim nadevom od jabuka
Fotografije: Todorinka Bernardova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Slatki rolat sa nadevom od pečenih jabuka - zvuči odlično, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 1 šolja
  • vanila
  • šećer u prahu - za posipanje
  • Za nadev
  • jabuke - 6 komada, srednje veličine
  • šećer - 5 supenih kašika
  • cimet - 1/2 kašičice
  • orasi - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo jabuke.Operemo ih i poređamo ih u tepsiju. Pečemo ih u rerni da omeknu. Vadimo pečene jabuke i ostavljamo da se ohlade.

Očistimo ljuske i semenke. U posudi umutimo sa šećerom i cimetom. Po želji u smesu možemo da stavimo i istucane orahe.

Ostavljamo nadev za rolat od jabuka i počinjemo sa smesom od jaja. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Mutimo sa šećerom u sipkastu smesu.

Dodajemo ulje i vanilu i ponovo mutimo mikserom 1 minutu. Brašno dodajemo u malim porcijama pažljivo mešajući špatulom.

Smesu sipamo u kvadratnu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Najbolje ispada u tepsiji šporeta. Koru za slatki rolat pečemo na 180 stepeni dok ne porumeni.

Veoma brzo bude, za 15-20 minuta. Sipamo na blago namočenu krpu. Odvajamo papir u pomoću krpe uvijamo u rolat.

Kada se malo ohladi, ne u potpunosti, razvijamo i premazujemo aromatičnom pečenom smesom od jabuka. Ponovo uvijamo u rolate i posipamo šećerom u prahu.

Poslužujemo slatki rolat sa pečenim nadevom od jabuka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: