Način pripreme
Prvo pripremamo jabuke.Operemo ih i poređamo ih u tepsiju. Pečemo ih u rerni da omeknu. Vadimo pečene jabuke i ostavljamo da se ohlade.
Očistimo ljuske i semenke. U posudi umutimo sa šećerom i cimetom. Po želji u smesu možemo da stavimo i istucane orahe.
Ostavljamo nadev za rolat od jabuka i počinjemo sa smesom od jaja. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Mutimo sa šećerom u sipkastu smesu.
Dodajemo ulje i vanilu i ponovo mutimo mikserom 1 minutu. Brašno dodajemo u malim porcijama pažljivo mešajući špatulom.
Smesu sipamo u kvadratnu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Najbolje ispada u tepsiji šporeta. Koru za slatki rolat pečemo na 180 stepeni dok ne porumeni.
Veoma brzo bude, za 15-20 minuta. Sipamo na blago namočenu krpu. Odvajamo papir u pomoću krpe uvijamo u rolat.
Kada se malo ohladi, ne u potpunosti, razvijamo i premazujemo aromatičnom pečenom smesom od jabuka. Ponovo uvijamo u rolate i posipamo šećerom u prahu.
Poslužujemo slatki rolat sa pečenim nadevom od jabuka.