Način pripreme
Kvasac stavite u blago zagrejano mleko, a zatim dodajte šećer i jaja i promešajte. Dodajte koru pomorandže i vanilin šećer. Na kraju sipajte maslac ili ulje. Dodajte brašno i zamesite meko i elastično testo. Ostavite ga da naraste.
Jabuke isecite na pola, samo ih očistite od semenki, nemojte da ih ljuštite. Stavite ih u tepsiju sa alimunijumskom folijom, posipajte preko šećer i pecite dok ne omekšaju i dok se šećer ne karamelizuje. Ostavite da se ohlade.
Testo razvijte u pravougaonu koru, pa sa obe strane secite trake, a u sredinu kore stavite jabuke, a ispod jabuka - orašaste plodove i sušeno voće, a po želji i rendandu koru limuna.
Trake ukrstite preko nadeva i napravite rolat.
Prebacite u tepsiju sa papirom za pečenje, premažite jajetom i ostavite da ponovo naraste nekih 15-20 minuta. Nakon toga pecite na 180 stepeni sa ventilatorom.