Način pripreme
Za sos Bolonjeze sitno iseckajte luk, šargarepu i beli luk i dinstajte ih u dubokom tiganju.
U njih dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne pretvori u mrve.
Sipajte vino, a nakon nekoliko minuta i paradajze, bosiljak, origano i crni biber.
Za Bešamel sos prvo propržite brašno.
Sipajte sveže mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje.
Ostavite sos da se zgusti i tada ga začinite solju i muskatnim oraščićem.
Poparite gotove kore za lazanju.
Stavite Bešamel sos na dno pravougaone tepsije, odozgo stavite red kora, ponovo Bešamel sos, zatim sos Bolonjeze, mocarelu i kačkavalj. Nastavite da ređate domaću lazanju na isti način dok ne nestanu sastojci.
Stavite je da se peče otprilike 30 minuta na 200°C.
Brza lazanja Bolonjeze sa gotovim korama je veoma ukusna.