Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Brza lazanja Bolonjeze sa gotovim korama

Brza lazanja Bolonjeze sa gotovim korama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Brza lazanja Bolonjeze sa gotovim korama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
06/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Brzo ćete okupiti celu porodicu oko stola kada im kažete da je lazanja servirana"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 1 kutija (500 g)
  • Za sos Bolonjeze
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • paradajzi - 300 ml, mleveni
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepe - 1 komad
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1 supena kašika, suvi
  • crveno vino - 100 ml
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • Za Bešamel sos
  • brašno - 3 supene kašike
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 400 ml
  • mocarela - 150 g, izrendana
  • kačkavalj - 200 g
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za sos Bolonjeze sitno iseckajte luk, šargarepu i beli luk i dinstajte ih u dubokom tiganju.

U njih dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne pretvori u mrve.

Sipajte vino, a nakon nekoliko minuta i paradajze, bosiljak, origano i crni biber.

Za Bešamel sos prvo propržite brašno.

Sipajte sveže mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje.

Ostavite sos da se zgusti i tada ga začinite solju i muskatnim oraščićem.

Poparite gotove kore za lazanju.

Stavite Bešamel sos na dno pravougaone tepsije, odozgo stavite red kora, ponovo Bešamel sos, zatim sos Bolonjeze, mocarelu i kačkavalj. Nastavite da ređate domaću lazanju na isti način dok ne nestanu sastojci.

Stavite je da se peče otprilike 30 minuta na 200°C.

Brza lazanja Bolonjeze sa gotovim korama je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: