Način pripreme
Bulz je specijalitet rumunskih ovčara koji izvode ovce na pašu i kojima je potrebna kalorična hrana, zgodna za jelo napolju. Napravila sam ga u air fryer-u, ali bez ikakvog problema može i u rerni.
U duboki tiganj (ili šerpu) sam sipalu vodu, so i kockicu bujona. Kada je voda provrela, sipala sam kukuruzno brašno, sitan sir i slaninu. Smanjila sam jačinu ringle i počela sam neprestano da mešam da se ne bi pretvorilo u grudvice. Pažnja: Na jačoj ringli počinje da pršće i može da vam izgori.
Kada je počelo lako da se odvaja od zidova, skinula sam kačamak sa ringle.
Sačekala sam da se malo ohladi, da mi ne bi opržio ruke i počela sam da uzimam smesu i da pravim loptice. Svaku lopticu sam posula parmezanom i zapekla dok se nije dobila zlatkasta boja, 20 minuta na 200 stepeni.
Servirala sam sa namazom od crvenog pasulja.