Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Ćevapčići»Miči - mali rumunski ćevapčići

Miči - mali rumunski ćevapčići

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Miči - mali rumunski ćevapčići
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
20
"To su mali rumunski kebapćići koji su suuuper ukusni"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • hleb - 1 kriška
  • beli luk - 2 - 3 čeena
  • soda - pola kašičice
  • so - pola kašičie
  • biber - pola kašičice
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • voda - 3 kašike, topla
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso sameljite u mašini za meso.

Natopite u hladnoj vodi sredinu jedne kriške hleba, nakon čega je istisnite rukama i dodajte u mleveno meso.

Dodajte još pasiran beli luk, sodu za hleb, so, biber, majčinu dušicu i 3 kašike tople vode.

Zamesite dobro mleveno meso i napravite ćevapčiće dužine oko 6 cm.

Namažite roštilj masnoćom i zagrejte je. Poređajte male kabapčiće i pecite ih desetak minuta sa svake strane.

Servirajte kebapčiće Miči tople, garnirane sa domoaćom ljutom paprikom i hladnim pivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: