Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Post-novogodišnji specijalitet

Post-novogodišnji specijalitet

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Post-novogodišnji specijalitet
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"A mislili ste da se najukusnija jela pripremaju samo za Novu godinu?"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2 komada
  • svinjske šnicle - 2 komada
  • pečurke - 3 - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 tegla (500 g)
  • masline - 100 g
  • krompir - 5 - 6 komada, pečen, bejbi
  • šunka - 150 g
  • sušeni paradajz - 1 šaka
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite i zapecite šnicle i krompir u plehu.

U tiganju propržite luk, pečurke i šunku, isečenu na kockice.

Dodajte pasirani paradajz, začine po ukusu i sušeni paradajz.

Posle nekoliko minuta sklonite sa vatre. Šnicle prelijte pripremljenim sosom. Pospite maslinama i stavite u rernu.

Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Jelo poslužite toplo uz čašu dobrog crnog vina.

Post-novogodišnji specijalitet je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: