Način pripreme
Zagrejte rernu do 180°C gornja/donja (konvekcija: 160°C).
Dobro podmažite tepsiju sa pokretnim kalupom (Ø 26 см). Za testo umesite brašno, kakao u prahu, šećer, prašak za pecivo, jaje, maslac i so u homogeno testo.
Pritisnite polovinu testa u tepsiju sa pokretnim dnom formirajući ivicu od otprilike 3 cm. Ostavite ostali deo testa sa strane.
Sledeći savet će učiniti rub vaše torte savršenim. Da biste učinili rub ravnomernijim, prosto provucite nož po rubu i odsecite suvišno i neravnomerno testo.
Otkinite komadiće čokoladnog testa i stavite na krem kolača.
Pripremanje krema sa sitnim sirom:
Umutite jaja sa šećerom i maslacem. Dodajte niskomasni sitni sir/kvark, vanilin šećer i puding od vanile u prahu i dobro izmešajte.
Stavite smesu na testo. Kidajte polovinu testa koje je bilo odvojeno na male komadiće i pažljivo ih stavite na nadev sa malim prazninama.
Ja sam izabrala da razvijem i kalupčićem da isečem kružiće čokoladnog testa. Vi prosto možete da iskidate testo.
Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 60 minuta. Ako je potrebno, pokrijte aluminijumskom folijom nakon 45 minuta da ne bi postala mnogo tamna.
Nakon sat vremena isključite rernu. Sačekajte 5 minuta i onda izvadite kolač sa sitnim sirom. Sačekajte otprilike sat vremena i skinite zidove kalupa.
Malo šećera u prahu za posipanje.
Uživajte u ovom veoma aromatičnom i ukusnom ruskom kolaču - ruski kolač sa sitnim sirom po bakinom receptu!