Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Ukusan kolač sa trešnjama po starom bakinom receptu

Ukusan kolač sa trešnjama po starom bakinom receptu

Ukusan kolač sa trešnjama po starom bakinom receptu
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Fantastičan kremasti kolač od trešanja, koji se topi u ustima ..."

Potrebni sastojci

  • trešnje - 1 kg, bez koštica (po želji, možete da koristite i trešnje iz kompota)
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • sirće - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Ako koristite sveže trešnje, skinite koštice sa trešanja.

Umutite mikserom jaja, šećer i vanilu.

Promešajte brašno sa jajima i vanilom. Dodajte prašak za pecivo, rastvoren u sirće.

Dodajte istopljeni maslac i so.

Promešajte dobro smesu za voćni kolač i dodajte trešnje, nakon toga blago promešamo, da se ne izgnječe.

Premažite pleh sa malo maslaca i sipajte smesu u njega.

Pecite kolač sa trešnjama u prethodnio zagrejanoj rerni dok ne bude gotov.

Poslužite Ukusan kolač sa trešnjama po starom bakinom receptu posipan šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: