Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Ukusan kolač sa trešnjama po starom bakinom receptu

Ukusan kolač sa trešnjama po starom bakinom receptu

Zornitsa Hristova MihovaZornitsa Hristova Mihova
Inovator
882717031
Ukusan kolač sa trešnjama po starom bakinom receptu
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
1 / 4
13/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Fantastičan kremasti kolač od trešanja, koji se topi u ustima ..."

Potrebni sastojci

  • trešnje - 1 kg, bez koštica (po želji, možete da koristite i trešnje iz kompota)
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • sirće - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Ako koristite sveže trešnje, skinite koštice sa trešanja.

Umutite mikserom jaja, šećer i vanilu.

Promešajte brašno sa jajima i vanilom. Dodajte prašak za pecivo, rastvoren u sirće.

Dodajte istopljeni maslac i so.

Promešajte dobro smesu za voćni kolač i dodajte trešnje, nakon toga blago promešamo, da se ne izgnječe.

Premažite pleh sa malo maslaca i sipajte smesu u njega.

Pecite kolač sa trešnjama u prethodnio zagrejanoj rerni dok ne bude gotov.

Poslužite Ukusan kolač sa trešnjama po starom bakinom receptu posipan šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: