Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Popovska janija u krok potu

Popovska janija u krok potu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8963263k
Popovska janija u krok potu
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
5
"Hlepčić je obavezan za ovu janiju"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 700 g
  • luk - 1 posuda, sitne glavice
  • beli luk - 3 čena
  • belo vino - 150 ml
  • pasta od paradajza - 1 šoljica ili pasirani paradajz
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • crni biber - po ukusu
  • brašno - 2 supene kašike
  • so
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 3 - 4 zrna
  • ulje - 4 supene kašike
  • pileći bujon - 1 i 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Sitne glavice luka i celi čenovi belog luka se očiste i stavljaju na dno keramičke posude za sporo kuvanje. Odozgo se ređa pileće meso iseckano na porcije. U posudu se sipaju belo vino i pasta od paradajza.

Po sastojcima za popovsku janiju se posipaju aleva paprika, crni biber, brašno i so po ukusu. Dodaju se lovorovi listovi i cela zrna pimenta.

Sipaju se ulje i pileći bujon. Šerpa se poklopi i stavlja se na 2. stepen uređaja. Jelo sa piletinom i lukom se kuva bez skidanja poklopca otprilike tri sata ili dok meso ne počne samo da se odvaja od pilećih kostiju.

Gotova popovska janija u krok potu se servira posuta svežim peršunom i hlepčićem sa posipom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: