Popovska janija

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44813031
Popovska janija
Fotografije: Mariana borisova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Znate li zašto se ova janija zove popovska?"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 800 g
  • luk - 800 g sitnih glavica luka
  • aleva paprika
  • ulje - 1/2 šolje
  • lovorov list - 2 lista
  • biber - 15 - 20 zrna
  • beli luk - 2 glavice
  • paradajz - 3 kašike, paradajz pasta
  • vino - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu na komade veličine zalogaja i stavite je u šerpu. Očistite male glavice luka i poređajte ih na meso. Posolite i dodajte alevu papriku po ukusu.

Dodajte pola šolje ulja ili druge masnoće, lovorov list, biber u zrnu i čenove belog luka. Sipajte paradajz pire i promešajte.

Jelo se doliva sa 2 šolje vrele vode i vina i popovska janija se kuva dok ne bude gotova na umerenoj vatri.

Ako volite da kuvate sa lukom, pogledajte i kako da napravite supu od luka ili svoju omiljenu džigericu sa lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: