Način pripreme
U posudi prelijte arpadžik vrelom vodom, ostavite tako 2-3 minuta. Procedite i prelijte hladnom vodom. Očistite luk od ljuspica i dlačica.
Sitno iseckajte luk, šargarepu i celer, dinstajte ih u ugrejanom ulju. Dodajte očišćen arpadžik i oljuštene čenove belog luka.
Dodajte vino i prelijte vrelom vodom tako da pokrije arpadžik i beli luk.
Kad provri posolite i dodajte lovorov list i biber po ukusu. Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok luk ne omekša.
Oljuštite i izrendajte paradjz, dodajte u vrelu janiju. Deset minuta nakon toga dodajte brašno, pomešano sa malo hladne vode uz neprestano mešanje.
Ostavite da se krčka 2-3 minuta i skinite jelo sa vatre, pospite sitno iseckanim peršunom i mešajte, ostavite da se dinsta poklopljeno. Ukusno bugarsko jelo!