Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Sočni kolač od jabuke sa limetom (bez laktoze)

Sočni kolač od jabuke sa limetom (bez laktoze)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Sočni kolač od jabuke sa limetom (bez laktoze)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Kolač od jabuka koji sakuplja sve poglede - a posle i ukuse"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 komada
  • limeta - 1/2 komada
  • brašno - 225 g
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 10 g
  • voda - 50 ml
  • ulje - 90 ml
  • vanila - 2 kesice (4 g)
  • šećer - 150 g + 2 - 3 supene kašike za posipanje
  • rum - 40 ml, tamni
  • slatko od kajsija - 3 supene kašike
  • margarin - za podmazivanje kalupa (ili ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što počnete sa testom za kolač pripremite sastojke.

Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi, brašno - prosejano sa praškom za pecivo i vanilom, i jabuke - očišćene i polovina iseckana na male kockice, a druga polovina na tanke polumesece. Voće pospite delom isceđenog soka od limete da ne bi potamnelo.

Uključite rernu da se zagreva do 180 stepeni.

Umutite jaja sa šećerom u sipkast i gust krem. Dodajte ulje, tamni i aromatični ruk, 50 ml mlake vode. Ponovo mutite dok ne postane homogeno.

U delovima sipajt eprosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom i mešajte drvenom kašikom ili silikonskom špatulom.

Na kraju dodajte sitno iseckane jabuke (1 i po), lagano mešajte i sipajte testo za kolač u tepsiju podmazanu margarinom (moja je sa prečnikom od 24 cm). Možete da pokrijete dno i zidove kalupa za pečenje i nakon toga da podmažete.

Na površinu poređajte tanke kriške jabuka, pospite kristal šećerom i ubacite u zagrejanu rernu.

Pecite kolač otprilike 35 minuta ili dok ne postane zlatkast i jabuke na površini ne porumene.

Izvadite topli kolač od jabuka, namažite slatkom i ostavite da s eohladi na rešetci.

Pospite izrendanim koricama aromatične limete i poslužite.

Sočni kolač od jabuka sa limetom (bez laktoze) je raskošan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: