Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Sočni kolač od jabuke sa limetom (bez laktoze)

Sočni kolač od jabuke sa limetom (bez laktoze)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Sočni kolač od jabuke sa limetom (bez laktoze)9 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Kolač od jabuka koji sakuplja sve poglede - a posle i ukuse"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 komada
  • limeta - 1/2 komada
  • brašno - 225 g
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 10 g
  • voda - 50 ml
  • ulje - 90 ml
  • vanila - 2 kesice (4 g)
  • šećer - 150 g + 2 - 3 supene kašike za posipanje
  • rum - 40 ml, tamni
  • slatko od kajsija - 3 supene kašike
  • margarin - za podmazivanje kalupa (ili ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što počnete sa testom za kolač pripremite sastojke.

Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi, brašno - prosejano sa praškom za pecivo i vanilom, i jabuke - očišćene i polovina iseckana na male kockice, a druga polovina na tanke polumesece. Voće pospite delom isceđenog soka od limete da ne bi potamnelo.

Uključite rernu da se zagreva do 180 stepeni.

Umutite jaja sa šećerom u sipkast i gust krem. Dodajte ulje, tamni i aromatični ruk, 50 ml mlake vode. Ponovo mutite dok ne postane homogeno.

U delovima sipajt eprosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom i mešajte drvenom kašikom ili silikonskom špatulom.

Na kraju dodajte sitno iseckane jabuke (1 i po), lagano mešajte i sipajte testo za kolač u tepsiju podmazanu margarinom (moja je sa prečnikom od 24 cm). Možete da pokrijete dno i zidove kalupa za pečenje i nakon toga da podmažete.

Na površinu poređajte tanke kriške jabuka, pospite kristal šećerom i ubacite u zagrejanu rernu.

Pecite kolač otprilike 35 minuta ili dok ne postane zlatkast i jabuke na površini ne porumene.

Izvadite topli kolač od jabuka, namažite slatkom i ostavite da s eohladi na rešetci.

Pospite izrendanim koricama aromatične limete i poslužite.

Sočni kolač od jabuka sa limetom (bez laktoze) je raskošan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: