Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Bundeva sa šumskim medom po starom receptu

Bundeva sa šumskim medom po starom receptu

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452842k111
Bundeva sa šumskim medom po starom receptu
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 6
01/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Zasladite svoj dan ovom bundevom sa medom"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, bela, okrugla
  • šumski med - 200 g
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se veoma dobro opere.

Seče se na četiri dela.

Svaki deo se očisti od semenki.

Veoma dobro se opere nakon čišćenja semenki kako bi se uklonili ostaci od žilica.

Svi komadi bundeve se ređaju u duboku tespiju u očišćeni deo ka dole.

Zalivaju se hladnom vodom tako da se pokrije tepsija.

Ostavlja se u hladnoj vadi na 30 minuta, nakon čega se bundeva još jednom opere.

Komadi bundeve se seku u rešetkastu tepsiju koja odozdo ima drugu tepsoiju da ne bi kapljalo prilikom pečenja.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 250°C 30 minuta.

Kada se ispeče, pečena bundeva se vadi iz rerne.

Izbocka se viljuškom.

Med se izmeša sa cimetom dok se cimet u potpunosti ne istopi i dok se ne dobije homogena smesa.

Bundeva se veoma dobro namaže medom tako što se sipa po jedna kašika u udubljenje bundeve.

Ostavlja se da upije i servira se topla bundeva sa šumskim medom po starom receptu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: