Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Domaća pileća pašteta sa pečurkama

Domaća pileća pašteta sa pečurkama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Domaća pileća pašteta sa pečurkama
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Doručak za celu porodicu će biti mnogo jednostavniji za spremanje, jer će u frižideru biti gotova domaća pileća pašteta"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • majčina dušica - sveža
  • pečurke - 200 g
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo na sitno pečurke i zapržimo ih sa iseckanim belim lukom.

Dodajemo oprane i osušene džigerice i dinstamo dok ne budu gotove.

Pazite da ih ne prekuvate, jer tako pašteta neće biti dovoljno nežna i fina.

Začinjavamo sa malo majčine dušice, bibera i soli po ukusu.

Malo pre nego što sklonimo sa ringle dodajemo pavlaku i promešamo.

Pasiramo sve u blenderu i ako je neophodno dodajemo još malo pavlake za bolju konzistenciju domaće paštete.

Da bi dobro čuvali paštetu i da se ne osuši, topimo maslac, dodajemo mu malo majčine dušice i sipamo preko pileće paštete.

Tako se oformi nešto poput poklopca, koje štiti i bolje čuva domaću pileću paštetu sa pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: