Keto kolač

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Keto kolač
Fotografije: Gabriela Tsulin
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Ako vam se jede slatko, ali želite da ostanete u formi, napravite ovaj keto kolač"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • eritritol - 50 g
  • bademovo brašno - 100 g
  • brašno od lešnika - 100 g
  • kokosovo brašno - 100 g
  • svinjska mast - 90 g
  • topla voda - 60 ml
  • cejlonski cimet - 10 g
  • eterično ulje - 3 kapljice, od pomorandže*
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca od žumanaca.

Umutite belanca zajedno sa eritritolom.

Nakon toga stavite brašna u posudu zajedno sa toplom vodom i eteričnim uljem.

Dobro izmešajte i dodajte žuamanca i svinjsku mast.

Ponovo izmešajte i dodajte umućena belanca.

Pažljivo mešajte i prebacite smesu u tepsiju veličine 30/15 centimetara.

Pre nego što stavite smesu, stavite papir za pečenje ili podmažite tepsiju s malo masnoće.

Pecite na srednjem nivou u zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne bude gotovo.

Pečenje keto kolača oduzima otprilike 20-25 minuta.

Izvadite tepsiju iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohladi keto desert.

Nakon toga keto kolač isecite na jednake komade.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: