Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina na tiganju sa povrćem

Piletina na tiganju sa povrćem

Piletina na tiganju sa povrćem
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Pile sa povrćem na tiganju - večera za sve kod kuće"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 6 komada (1350 g)
  • mladi luk - 1 vezica
  • mladi beli luk - 1 vezica
  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad (crvena)
  • ulje - 50 ml
  • biber - 2 kašičice
  • so - po ukusu
  • majčina dušica - 2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • bosiljak - 2 kašičice
  • tikvice - 2 komada
  • peršun - nekoliko grančica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se opere, osuši i sklanjaju mu se žile.

U posudu se stavlja polovina ulja i polovina začina i svaki file se namaže marinadom pomoću četke.

Stavljaju se u posudu u koju se stavlja folija za sveže čuvanje i stavljaju se u frižider da se mariniraju.

Povrće se opere. Mladi luk i beli luk se seku na sitno. Tikvice se iseku na parčiće.

Šargarepe se oljušte i iseku na parčiće. Paprika se očisti od semenki i seče se na trakice.

Pečurke se oljušte i iseku na kriške. Nakon što je povrće isečeno u vok tiganju se zagreva ulja.

Piletina se vadi iz frižidera i svaki file se zapeče dva-tri minuta sa svake strane.

Nakon što su svi fileti zapečeni stavljaju se u posudu i ostavljaju sa strane.

U isto ulje se stavljaju prvo luk, beli luk i šargarepe i dinstaju se kratko.

Nakon toga se stavljaju pečurke, paprika i tikvice, začinjavaju se preostalim začinima i solju po ukusu i kuvaju se dok ne omekšaju.

Za to vreme već blago ohlađen file se stavlja na dasku i pomoću viljuške i noža se seče na kriške jednake debljine. Nakon što je povrće omekšalo u njega se dodaje piletina i kuva se pod poklopcem dok jelo ne bude potpuno gotovo. Pri serviranju se servira sa sitno isečenim peršunom.

Piletina u tiganju sa povrćem je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: