Petominutni hleb

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Petominutni hleb
Fotografije: Ivelina
1 / 3
16/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Servirajte ovaj hleb sa domaćim biljnim maslacem i uživajte!"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 500 g, od spelte
  • kvasac - 1 kesica, 7 g, suv
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • semenke bundeve - 1 kašika, mlevene ili ovsene pahuljice
  • suncokretove semenke - 1 kašika, mlevene
  • kiselo mleko - 3 kašike ili kisela pavlaka
  • topla voda - 375 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno (ili kombinaciju belog finog brašna od spelte (tip 500) i integralnog po izboru) sa suvim kvascem.

Nakon toga dodajte so, šećer, mlevene semenke bundeve i suncokreta, ako vam se sviđa i ovsene pahuljice, vodu i kiselo mleko i zamesite sve u glatko testo za hleb.

Ostavite testo da naraste pet minuta. Nakon toga prebacite testo u hladnu rernu za posudu za pečenje postavljenu papirom i pecite 50 minuta na 200 stepeni bez ventilatora.

Ovaj ukusan integralni hleb je pogodan za decu, spremljen sa ovsenim pahuljicama i najbolje sa finim belim brašnom od spelte.

Servirajte petominutni hleb sa domaćim biljnim maslacem i uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: