Način pripreme
Za pravljenje ovih ukusnih Lincera od maslaca na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu mesimo dok ne omekne. Dodajemo žumanca i kakao.
Dodajemo prosejano brašno i mesimo loptu testa od maslaca.
Uvijamo streč folijom i stavljamo u frižider na 1/2 sata.
Vaimo i razvijamo u list debljine 2-3 mm. Oblim kalupom sečemo krugove.
Polovinu krugova sečemo manju rupu u sredini. Uključujemo rernu na 180°C da se zagreje.
Ređamo praznične kolačiće u tepsiju obloženu papirom za pečenje i kratko pečemo u zagrejanoj rerni.
Ispečeni kolačići kada se izvadi su mekani, ali kada se ohlade postaju tvrdi kao keksići.
Slepljujemo slatkom celu i odozgo onu sa rupom.
Slepljene kolačiće posipamo šećerom u prahu.
SRećni praznici sa ovim čokoladnim Lincerima.