Čokoladni Linceri

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Čokoladni Linceri
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
26
"Čokoladni linceri za vašu božićnu trpezu i odlično raspoloženje!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • kravlji maslac - 150 g
  • žumanca - 2 komada
  • slatko - za slepljivanje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za pravljenje ovih ukusnih Lincera od maslaca na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu mesimo dok ne omekne. Dodajemo žumanca i kakao.

Dodajemo prosejano brašno i mesimo loptu testa od maslaca.

Uvijamo streč folijom i stavljamo u frižider na 1/2 sata.

Vaimo i razvijamo u list debljine 2-3 mm. Oblim kalupom sečemo krugove.

Polovinu krugova sečemo manju rupu u sredini. Uključujemo rernu na 180°C da se zagreje.

Ređamo praznične kolačiće u tepsiju obloženu papirom za pečenje i kratko pečemo u zagrejanoj rerni.

Ispečeni kolačići kada se izvadi su mekani, ali kada se ohlade postaju tvrdi kao keksići.

Slepljujemo slatkom celu i odozgo onu sa rupom.

Slepljene kolačiće posipamo šećerom u prahu.

SRećni praznici sa ovim čokoladnim Lincerima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: