Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slepljeni kolači»Linceri od spelte sa jagodama po starom češkom receptu

Linceri od spelte sa jagodama po starom češkom receptu

ažurirano:
Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
494973k
Linceri od spelte sa jagodama po starom češkom receptu
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
52 min.
Porcije
10
"Od detinjstva obožavamo ove speltine lincere."

Potrebni sastojci

  • speltino brašno - 350 g
  • kravlji maslac - 250 g
  • smeđi šećer - 150 g
  • žumanca - 2 komada
  • džem od jagoda - 300 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Speltino brašno se proseje dva puta u posudu u kojoj će se mesiti. Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi kako bi omeknuo.

Žumanca se umute u penu. Omešali maslac se izmeša sa žumancima mikserom na visokom stepenu.

Postepeno se dodaje smeđi šećer uz neprestano mešanje.

Krem od maslaca se dodaje u brašno. Mesi se meko testo od maslaca.

Testo se ostavlja na sat vremena u frižideru, pokriveno folijom za sveže čuvanje.

Nakon što se izvadi iz frižidera, testo se deli na tri dela.

Svaki deo se razvija u tanku koru.

Seku se oblici tako što je polovina kružića bez rupe, druga polovina su kružići sa rupicom u sredini.

Isečeni domaći kolačići se stavljaju u tepsiju na papir za pečenje.

Peku se 12 minuta na 160 stepeni, nakon čega se vade iz tepsije i ostavljaju se da se ohladi.

Nakon što se ohlade, slepjuju se jedan keksić bez rupe sa jednim keksićem sa rupom, namazani džemom od jagoda.

Slepljeni kolačići se seku na poslužavnik i posipaju se šećerom u prahu.

Speltini linceri sa jagodama po starom češkom receptu su veoma ukusni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: