Način pripreme
Speltino brašno se proseje dva puta u posudu u kojoj će se mesiti. Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi kako bi omeknuo.
Žumanca se umute u penu. Omešali maslac se izmeša sa žumancima mikserom na visokom stepenu.
Postepeno se dodaje smeđi šećer uz neprestano mešanje.
Krem od maslaca se dodaje u brašno. Mesi se meko testo od maslaca.
Testo se ostavlja na sat vremena u frižideru, pokriveno folijom za sveže čuvanje.
Nakon što se izvadi iz frižidera, testo se deli na tri dela.
Svaki deo se razvija u tanku koru.
Seku se oblici tako što je polovina kružića bez rupe, druga polovina su kružići sa rupicom u sredini.
Isečeni domaći kolačići se stavljaju u tepsiju na papir za pečenje.
Peku se 12 minuta na 160 stepeni, nakon čega se vade iz tepsije i ostavljaju se da se ohladi.
Nakon što se ohlade, slepjuju se jedan keksić bez rupe sa jednim keksićem sa rupom, namazani džemom od jagoda.
Slepljeni kolačići se seku na poslužavnik i posipaju se šećerom u prahu.
Speltini linceri sa jagodama po starom češkom receptu su veoma ukusni!