Način pripreme
Maslac, šećer u prahu, vanila i jaje se pomešaju u posudi i postepeno u njih se dodaju mleveni bademi, brašno, cimet i začini.
Pomeša se meko i elastično testo koje je upakovano u streč foliju i stavlja se u frižider na sat vremena.
Nakon toga testo za Lincere se razvija da bude debljine otprilike 4-5 mm i metalnim kalupčićem za kolačiće se seku kolačići u oblik srca ili druge po vašem ukusu. Na polovini njih se seku kružići (ja sam za rupice otvor levka za rupice).
Dobro bi bilo da se rupice seku direktno u tepsiji koja se prethodno obložena papirom za pečenje da se ne bi pokvario oblik kolačića. Isečci se sakupljaju i od njih se oblikuju novi kolačići i tako dok se testo ne potroši.
Kolačići za Dan zaljubljenih se peku u zagrejanoj rerni na 150-160°C na srednjoj rešetci sa uključenim ventilatorom otprilike 8-10 minuta.
Ispečeni kolačići Linceri se ostavljaju da se dobro ohlade, nakon čega se ovi sa rupicom posipaju pomešanim šećerom u prahu i vanilom, a cela srca se premazuju slatkom od malina ili džemom.
Nakon toga se kolačići Linceri slepljuju dva po dva i čuvaju se u kutiji tako što se između redova kolačića stavlja papir za pečenje.
Neka vam je slatko sa mojim kolačićima Lincerima za dan zaljubljenih!