Način pripreme
Prosejte brašno u duboku posudu.
Stavite kvasac i šećer od urmi u toplu vodu i dobro mešajte dok se u potpunosti ne istopi.
Dodajte ih u brašno u posudu. Dodajte i kravlji maslac u delovima.
Umesite testo i pokrijte ga streč folijom.
Stavite testo na sat vremena u frižider kako bi se stegnuo.
Razvijte ga tanko i isecite oblike meda.
Ako imate kalupčiće za Božićne čovečuljke možete da koristite i njih.
Nakon toga prebacite božićne kolačiće u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
U posudu stavite javorov sirup i sirovo seme susama. Dobro izmešajte i namažite mede.
Odozgo pospite izmrvljenim pistaćem.
Pecite na 180 °C u prethodno zagrejanoj rerni.
Pečenje oduzima otprilike 8-10 minuta.
Izvadite tepsiju iz rerne i poređajte keksiće na metalnu rešetku kako bi se u potpunosti ohladili.
Keksiće Božićne mede čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.
Prijatno!