Način pripreme
Ako želite hrskave keksiće, ovo je vaš recept. U posudi se mute jaja sa šećerom. Dodajte meki maslac, maslinovo ulje, kora izrendane polovine pomorandže za aromu i obe vrste sode i prašak za pecivo.
Dobro izmešajte, sipajte u testo jednu malu kesicu čokoladnih mrvica i dodajte kukuruzno i belo brašno.
Umesite srednje testo koje treba da se stavi u frižider da se stegne na barem 15 minuta.
Nisam imala mnogo vremena i direktno sam oblikovala loptice testa.
Svaku lopticu sam kašičicom uvaljala u šećer u prahu.
Poređajte ih na papir za pečenje na rastojanju, zato što se razlivaju i naduju.
Pecite keksiće u zagrejanoj rerni na 175 stepeni 12 minuta.
Izvadite i ostavite u tepsiji da se alo olade, tako se stežu.
Hrskavi kukuruzni keksići za celu porodicu! Prijatno!