Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Hrskavi keksići sa lešnicima

Hrskavi keksići sa lešnicima

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4879k400
Hrskavi keksići sa lešnicima
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
26/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
42 min.
"Ako obećamo da ćemo slušati, hoćete li nas počastiti sa hrskavim keksićima sa lešnicima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad + 1 belance
  • šećer - 1 šolja
  • mast - 100 ml, rastopljena
  • kiselo mleko - 4 l
  • soda - 2 kašičice
  • vanila
  • kora od limuna
  • brašno - 500 - 600 g
  • nadev
  • ratluk - 50 g, isečen na komade
  • marmelada - 50 g, isečena na komade
  • lešnici - 1 šaka, iseckani
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi žicom umutimo jaja sa šećerom. Dodajte kiselo mleko, amonijačnu sodu i vanilu. Promešajte i ostavite da nadođe, sipajte rastopljenu i hladnu mast, izrendanu koru limuna i iseckane lešnike.

Sa brašnom zamesite srednje tvrdo testo, da se lepi.

Marmeladu i ratluk isecite na komade. Kidamo lopticu testa, u sredinu stavite nadev i oblikujte loptu - malo spljeskanu odozgo.

Pritisnite je u iseckane lešnike i poređajte u pleh. Može i bez nadeva, a možete i samo oblikovati keks.

Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 12-15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Nemojte da ih prepečete.

Jedemo hrskave kesiće sa kafom ili čajem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: