Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Ukusni krambl sa dunjama

Ukusni krambl sa dunjama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Ukusni krambl sa dunjama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
27/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ukusni krambl sa dunjama može da se posluži topao ili ohlađen, uvek je predivan!"

Potrebni sastojci

  • dunje - 2 komada, srednje veličine
  • šećer - 4 supene kašike
  • rum - 20 g, tamni
  • limun - 1 komad
  • maslac - 3 supene kašike
  • ZA KRAMBL
  • brašno - 140 g
  • maslac - 140 g
  • šećer - 100 g ili po ukusu
  • vanila - 2 kesice, 4 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite, očistite i isecite dunje na sitne kockice. Pospite ih brzo sokom 1 limunta kako biste sprečili njegovo tamnjenje.

Po želji možete da koristite i koru limuna koju izrendajte na fino rende u kockice voća.

Stavite dunje u tepsiju i pospite šećerom i rumom. Voće ne sme da bude u tankom sloju.

Sipajte vodu do pola na nivo tepsije i stavite u zagrejanu rernu na 180°C na 20-30 minuta ili dok ne omekšaju i voda ne ispari do pola. Tada stavite maslac, izmešajte i dopecite dok voda u potpunosti ne proključa i dok se ne upije maslac. Dunje treba da počnu da dobijaju roze boju i da budu mekane kao ratluk.

Krambl:

Sipajte brašno, vanilu i šećer u posudu (možete da koristite šećer u prahu ili kristal šećer, nije bitno). Isecite hladni maslac na komadiće i utrljajte prstima dok se ne formiraju mrve od maslaca. Ako je potrebno, stavite malo više maslaca ili više šećera, ako volite mnogo slatko.

Što se tiče dodatnih aroma, osim vanile one nisu neophodne, s obzirom na to da su dunje strašno aromatične.

Desert može da se završi i ispeče u istu tepsiju tako što se prosto posipa mrvicama od maslaca i zapeče se dok sloj ne postane prijatno zlatast i hrskav.

Ako pak želite, možete da napravite individualne porcije, ako što sam ja uradila.

Za taj cilj rasporedite dunje iz tepsije u 4 vatrostalne činije tako što ih do pola napunite voćem i drugom polovinom mrvica od maslaca. Zapecite na istoj temperaturi dok ne porumeni.

Ukusni krambl sa dunjama može da se posluži topao ili ohlađen, uvek je predivan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: