Način pripreme
Kvasac se sipa u posudu i dodaje se šećer.
Veoma dobro se izmeša i zaliva se s 50 ml tople vode.
Ostavlja se da se aktivira dok se ne dobije pena.
Brašno se proseje u posudu u kojoj će se mesiti.
Dodaje se šećer i veoma dobro se izmeša.
U sredini se pravi udubljenje u koje se sipa aktivirani kvasac, ulje i deo vode.
Počinje da se mesi testo tako što se postepeno dodaje ostala voda.
Mesi se meko testo koje se ostavlja u posudu da naraste dok ne udvostruči zapreminu.
Nakon što testo naraste, deli se na komade od kojih se oblikuju pogačice za burgere.
Male pogačice se stavljaju u tepsiju na papir za pečenje i ostavljaju se da narastu na 15 minuta.
Maslac se istopi i izmeša se sa jajetom.
Nakon što hlepčići narastu, premazuju se jajetom i maslacem.
Speltine pogačice za burgere sa vodom se peku u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 °C.