Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Keto hlepčići za burgere

Keto hlepčići za burgere

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Keto hlepčići za burgere
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
11/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Već je veoma lako da čovek bude na dijeti, jer može da napravi i burgere, a da ne naruši dijetu"

Potrebni sastojci

  • za mokru smesu
  • jaja - ukupno 4 komada: 3 belanca + 1 celo jaje
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • voda - 200 ml, topla
  • za suvu smesu
  • laneno brašno - 2 supene kašike
  • kokosovo brašno - 3 supene kašike
  • bademovo brašno - 5 supenih kašika
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • seme maka - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo laneno, kokosovo i bademovo brašno, so i sodu.

U dubokoj posudi mutimo jaje i belanca u penu mikserom. Dodajtemo toplu vodu i jabukovo sirće.

Pomešamo suvu i mokru smesu. Dobro izmešamo. Ostavljamo na 5 minuta da odstoji.

Dobija se gusta, lepljiva smesa.

Kašikom grabimo i stavljamo na rastojanje u podmazanu tepsiju sa nelepljivim premazom. Za podmazivanje koristite kokosovo, maslinovo ulje ili kravlji maslac. Ukoliko ne raspolažete time, koristite papir za pečenje.

Odozgo pospemo makovim semenom.

Hlepčiće pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni, sa ventilatorom dok ne budu gotovi.

Koristite hlepčiće za pravljenje burgera, sendviča i dr.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: